Tango zomervakantie Italië 2022

Tangovakanties Lago Maggiore zomer 2022

Datum: van 23 tot en met 30 juli of van 30 juli tot en met 6 augustus 2022 of beide.

Voor de 3de keer neemt La Luna (Lin en Daniël) deel aan de tangovakantie georganiseerd door ‘Al Compas del corazon’. Marisa Van Andel & Oliver Koch uit Brussel.

We bieden een week tango-vakantie aan in Noord Italië en vervoegen met onze groep de stagegroep van Oliver en Marisa. Deze vakantie vindt plaats in Noord Italie. Streek van Lago Maggiore. Omgeven door Alpen en met panoramisch zicht op het meer met zijn adembenemende schoonheid.

We zijn te gast in 1 van de hotels van de Zacchera hotels (Hotel Simplon en Grand Hotel Dino in Baveno en het Grand Hotel Bristol in Stresa). Welke het zal zijn zal ons later nog worden bericht.

Voor de lessen en de milonga’s stelt het hotel een zeer ruime danszaal ter beschikking met airco, terras en uitzicht op het meer. De feestzaal – waar de meeste van de workshops en alle milonga’s plaatsvinden – heeft een prachtige parketvloer.

Logies:

Alle kamers zijn uitgerust met een eigen bad- of douchekamer, airconditioning, satelliet-tv, WiFi en meer dan de helft van de kamers bieden een prachtig uitzicht op het meer.

Het hotel wordt omgeven door een groot, kleurrijk park met standbeelden, bloemen en exotische palmen. Het biedt een zwembad met ligstoelen, parasols en badlakens. een tennisbaan. Het beschikt ook over een privéstrand aan het meer recht tegenover het hotel en een gratis parking achter het hotel.

Terwijl in de rest van het zuiden van Europa de temperatuur tot gemakkelijk 34°C klimt, geniet je hier van het aangename microklimaat (± 26°C).

Kom volop genieten van zon, natuur, fris water, heerlijk Italiaans eten naast degelijke tango lessen met veel aandacht voor iedere deelnemer. Gezellige milongas die iedere avond worden aangeboden op een prachtige parketvloer zijn beslist een aanrader… dat alles aan schappelijke prijzen in een dit hotel.

Prijzen:
– Volledig pakket komt op 1030€ per persoon
– Voorschot te betalen binnen 4 weken na reservering: 316€
– Wens je graag een kamer met zicht op meer/ zwembad is er per dag een toeslag -> vraag prijs bij Lin
– Aan snelle beslissers: -2,5% korting bij reservatie en betaling binnen dit en 4 weken op het voorschot en 5% korting bij inschrijving van 2 weken op het voorschot.

Annuleringskosten:
– tot 14 dagen na reservering: 25€ pp
– van 15 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– vanaf 2 maanden na reservering tot 15 Juni: 75€ pp
– na 15 Juni: 50% van het gereserveerde pakket
– Tussen 15 juli en start van de vakantie: het totale verschuldigde bedrag, tenzij alsnog een vervanging kan worden gevonden.

De vakantie omvat:
  • Tangoworkshops door Daniel & Lin (12u in totaal).
  • 7 avonden milonga in het hotel en elke week één speciaal bal met optredens en verkoop van schoenen en kleding.
  • Hotel in half pension voor 7dagen/nachten in een dubbel kamer en privébadkamer met bad/douche en toilet, haardroger, airconditioning , Tv, telefoon, wifi, mini bar, kluis. Deelnemers hebben gratis toegang tot  zwembad, tuinstoelen, danszaal en verschillende andere hotelfaciliteiten.
  • Ontbijt (tot 10u) en buffet diner met typisch Italiaans menu. Zes avonden geniet onze groep in de prachtige eetzaal met zicht op het meer van een gevarieerd buffet (vegetarisch en niet) met voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht, dessert. ¼ L mineraal water en ¼ L wijn per persoon zijn inbegrepen.
  • Niet inbegrepen: privé parking van het hotel, reis/shuttle naar het hotel (op aanvraag), lunches, extras (drankjes, snacks…), de toeristenbelasting te betalen bij vertrek.
Tangoniveau:
 
Vanaf niv 1+ en hoger.
We passen het materiaal zo aan dat iedereen er iets aan heeft.
De oefening wordt makkelijker of moeilijker gemaakt naar gelang de ervaring en niveau van de deelnemer.
Ook wordt er aan techniek gewerkt, wat voor iedereen gunstig is.
Verschillende thema’s komen aan bod.
Indien nodig (wanneer we deelnemers hebben van buitenland) wordt de les in het Engels gegeven. We kunnen persoonlijk komen helpen in Frans, Nederlands, Deens.
 

Het gedetailleerd programma wordt één maand voor aanvang aan de deelnemers bekend gemaakt.

Milongas:

Elke avond is er een milonga voor alle deelnemers gezamenlijk in de prachtige feestzaal met parket, groot terras en zicht op het meer.

Er wordt elke week één feestelijke avond georganiseerd met een optreden door de gastdocenten. De tangodansers uit de omgeving worden hiervoor ook uitgenodigd. Een verkoop van tangoschoenen en -kleding wordt ook voorzien in het hotel.

Singles:

Inschrijven voor de lessen  kan alleen met partner. We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven. Wie graag een partner wil vinden kan een mail sturen met leeftijd, lengte, niveau of eens kijken op onze lessen-pagina

Adres en Route naar het hotel:

Hotel Dino en Hotel Simplon liggen in Baveno. Het Bristol Hotel is in nabij gelegen Stresa.

Auto
S.S 33 Sempione
Snelweg A26 – UItrit  Gravellona Toce – Baveno – Stresa.

Vliegtuig
Milano Malpensa – 45 km
Milano Linate – 90 km
Trein
Lijn Cisalpina Milano/Genève – Stazione Stresa/Baveno

Route
Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania, Baveno. Net voorbij Baveno, Stresa.

Reserveringen:

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Lin. Neem niet rechtstreeks contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Inschrijvingen zijn gestart. Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummersd te sturen naar Lin  via info@tangolaluna.be
Tel. +32/ (0) 476 732 709

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangolaluna.be of neem contact op via  0476 732 709.

Engelse versie van deze pagina.