Over La Luna

La Luna is onze dansschool voor Argentijnse Tango. Sinds 1998 bieden wij lessen aan voor de absolute beginners, tot op het vergevorderd niveau.

1999

Toen gingen we van start  met ons initiatief: La Luna.

De reden daarvoor was dat er in Antwerpen qua tango een en ander ontbrak waar wij zelf nood aan hadden. Zoals een geschikte aangename ruimte, een zachte dansvloer en niet in het minst Argentijnse muziek. Gelukkig is er sindsdien veel veranderd. We zijn nu lang niet meer de enigen die kwaliteit willen bieden. Wat niet veranderde is onze betrachting van het eerste uur: de combinatie “ruimte-vloer-muziek”.  Weliswaar schenken we nu meer aandacht aan het sociale aspect van tango dan in de beginjaren.

Tango de Salon

Naast ieders persoonlijke manier van dansen bestaat er een gamma aan stijlen.

Meer of minder “close” komt in de lessen aanbod. Toch willen wij ons graag duidelijk profileren als docenten van “tango de salon”. Deze tango is een sociale dans waarbij je uitnodigt of uitgenodigd wordt, danst in functie van je danspartner en waarbij je de vloer deelt met andere dansers.  Daarmee onderscheiden wij ons van de demonstratietango, bedoeld als dans voor een kijkend publiek.

De dansvloer

Een stroeve dansvloer maakt dat de knieën veel weerstand ondervinden bij het pivoteren (draaien op steunbeen). Op een te gladde vloer dans je gespannen om niet uit te schuiven. Een goede dansvloer mag ook niet hard zijn. Daarom is hout geschikter dan steen. Maar weet je ook dat hout op een harde ondergrond niet zacht genoeg is?Vandaar dat we de dansvloer in La Luna  op een ondergrond van 4 cm schuimrubber plaatsten. A la santé.