Marisa en Oliver

Oliver Koch en Marisa van Andel behoren al sinds 2002 tot de vaste lesgevers voor de gevorderde leerlingen van La Luna. Ze geven niveau 4, 5 en 6.

Oliver en Marisa La Luna tango Antwerpen

Marisa en Oliver besteden veel aandacht aan de techniek en de afwerking en aan de subtiliteiten van het leiden en volgen.

Oliver en Marisa hebben vele van de huidige lesgevers in België opgeleid en staan bekend voor hun persoonlijke, heldere en diepgaande pedagogie en lesmethode. De artistieke creativiteit en het lichaamsbewustzijn komen van Olivers achtergrond als hededaagse danser, onder meer bij het Dansgezelschap Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker. Marisa heeft eerder praktisch en analytisch inzicht, en dankt haar veelzijdigheid en communicatieve tools aan een meertalige en multiculturele jeugd, gevolgd door een universitaire opleiding in de journalistiek en Europese studies. Vanaf haar zesde was zij ook gepassioneerd door ballet en dans in al haar vormen.

Marisa en Oliver zijn sinds 1996 een (tango) koppel en hebben hun eigen tangoschool en milonga La Tangueria in Brussel. Daarnaast hebben ze veel podiumervaring als choreografen en hoofddansers van verschillende voorname theater- en tangoshows in Nederland en België, waaronder in 2014 Azen in Het Paleis (Antwerpen). Als tango experts worden ze vaak gevraagd om samen te werken met artiesten zoals Anne Teresa De KeersmaekerSidi Larbi CherkaouiJan FabreDimitri LeueHubert DamenFrancesca VanthielenFrank GroothofMichael LanzoFeria Musica en anderen.

Doorheen de jaren hebben Marisa en Oliver hun eigen dans- en lesgeversstijl ontwikkeld, waarin ze de elegantie van de tango de salón combineren met de ritmiek van de milonguero stijl en met de creativiteit en speelsheid van de tango fantasía, met nu en dan zelfs nuevo elementen. Ze streven naar de ultieme connectie die tussen twee personen ontstaat wanneer de melodieën van de tango een pure improvisatiedans tot stand brengen. Door permanent voor elkaar open te staan, laten ze de vrije loop aan een spel van uitdagingen en verrassingen. Via het aanleren van traditionele of originele sequenties, besteden ze veel aandacht aan de techniek en de afwerking en aan de subtiliteiten van het leiden en volgen. Ze zijn permanent op zoek naar de harmonie, de synchronisatie van de bewegingen en de gezamenlijke interpretatie van de muziek.