Tango zomervakantie Italië (Baveno) 2020

Tangovakanties Lago Maggiore zomer 2020

Datum: van 1 tot en met 8 augustus 2020

Voor de 3de keer neemt La Luna (Lin en Daniël) deel aan de tangovakantie georganiseerd door ‘Al Compas del corazon’. Marisa Van Andel & Oliver Koch

We bieden een week tango-vakantie aan in Noord Italië en vervoegen met onze groep de stagegroep van Oliver en Marisa. Deze vakantie vindt plaats in Noord Italie. De streek van Lago Maggiore. Omgeven door de Alpen en met panoramisch zicht op het meer met zijn adembenemende schoonheid. Er is keuze tussen 2 formules: Formule A : vakantie met 10 lessen tango van anderhalf uur. Formule B: vakantie met 6 lessen tango van anderhalf uur.

We zijn te gast in het charmante Lido Palace Hotel in Baveno.

Voor de lessen en de milonga’s stelt het Lido Palace 2 lichte, ruime danszalen ter beschikking met terras en uitzicht op het meer. De feestzaal – waar de meeste van de workshops en alle milonga’s plaatsvinden – heeft een prachtige parketvloer.

Logies:

Alle kamers zijn uitgerust met een eigen bad- of douchekamer, airconditioning, , satelliet-tv, WiFi en meer dan de helft van de kamers bieden een prachtig uitzicht op het meer.

Het hotel wordt omgeven door een groot, kleurrijk park met standbeelden, bloemen en exotische palmen. Het biedt een zwembad met ligstoelen, parasols en badlakens. een tennisbaan. Het beschikt ook over een privéstrand aan het meer recht tegenover het hotel en een gratis parking achter het hotel.

Terwijl in de rest van het zuiden van Europa de temperatuur tot gemakkelijk 34°C klimt, geniet je hier van het aangename microklimaat
(± 26°C).

Kom volop genieten van de zon, de natuur, het frisse water, heerlijk Italiaans  eten naast degelijke tango lessen met veel aandacht voor iedere deelnemer. De gezellige milongas die iedere avond worden aangeboden op een prachtige parketvloer zijn beslist een aanrader… dat alles aan schappelijke prijzen in een authentiek art-deco hotel.

Prijzen:
De volgende prijzen zijn per persoon, op basis van 2 personen per kamer (behalve voor de single kamer) Formule A= vakantie + 10 lessen tango.

Standaard kamer (3*) 3e of 4e verdieping op de achterkant 715€ pp
Superior kamer (4*) 1e of 2e verdieping op de achterkant 820€ pp
Toeslag zicht op het meer 70€ pp
Toeslag zicht op het meer en balkon 140€ pp
Single standaard kamer (3*) 3e of 4e verdieping 925€ pp
Kind tussen 6 en 12 jaar in de kamer met 2 volwassenen: 315€ pp
Kind tot 5 jaar of huisdier in de kamer met 2 volwassenen gratis

Voor zij die kiezen voor Formule B= vakantie + 6 lessen tango voorzien we een vermindering van 60€ op de bedragen hierboven vermeldt.
Voor zij die bij aanvang voor Formule B kiezen kunnen tijdens de vakantie nog intekenen voor extra lessen mits 20€/les

NB: Het aantal kamers met uitzicht op het meer en met balkon zijn beperkt. Deze worden toegewezen op het moment van de reservering.

Voorschot voor Formule A: te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan La Luna: 400€ pp.
Voorschot voor Formule B: te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan La Luna: 340€ pp.
> Resterende te betalen aan het hotel tijdens het verblijf (credit card).
> Niet inbegrepen: reis/shuttle naar het hotel (op aanvraag), lunches, extras (drankjes, snacks…), toeristenbelasting te betalen bij vertrek (1,60€ pp per dag).

Annuleringskosten:
– tot 14 dagen na reservering: 25€ pp
– van 15 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– vanaf 2 maanden na reservering tot 15 Juni: 75€ pp
– na 15 Juni: 50% van het gereserveerde pakket
– na start van de vakantie: het totale verschuldigde bedrag, tenzij alsnog een vervanging kan worden gevonden.

De vakantie omvat:

  • Hotel in half pension voor 7 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het privé-strand, het zwembad, de tuinstoelen, de danszalen…
  • De tango workshops (een totaal van 15 of 9 uren) met professionele tango docenten op verschillende niveau’s.
  • Elke avond milonga, en elke week één speciaal bal met optredens en verkoop van tango schoenen en kleding.

Lessen en workshops:

De lessen door Daniël en Lin worden gegeven aan deelnemers met minimum anderhalf jaar danservaring. Dat is vanaf onze niv 2 in La Luna. (Zij die niv 1+ reeds meerdere keren hebben gedaan (3x) kunnen ook deelnemen).
We hebben in totaal 10 lessen van 90 minuten (gespreid over 6 dagen).

De tangolessen worden gegeven in 2 ruime danszalen, elk met terras en zicht op het meer. De feestzaal op de begane grond heeft een prachtig  parket en leszaal op niveau -1 heeft een degelijke tegelvloer. In het algemeen zullen de lessen na het ontbijt en voor het avondeten worden gegeven, en uitzonderlijk in de namiddag. Elke groep heeft één lesvrije dag om de omgeving te verkennen.

Het gedetailleerd programma wordt één maand voor aanvang aan de deelnemers bekend gemaakt. De lessen worden gegeven in het nederlands. We spreken ook Frans,  Engels en Deens.

Milongas:

Elke avond is er een milonga voor alle deelnemers gezamenlijk in de prachtige feestzaal met parket, groot terras en zicht op het meer.

Er wordt elke week één feestelijke avond georganiseerd met een optreden door de gastdocenten. De tangodansers uit de omgeving worden hiervoor ook uitgenodigd. Een verkoop van tangoschoenen en -kleding wordt ook voorzien in het hotel.

Singles:

Inschrijven voor de lessen  kan alleen met partner. We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven. Wie graag een partner wil vinden kan een mail sturen met leeftijd, lengte, niveau of eens kijken op onze lessen-pagina

Plaats:

Aan de voet van de Italiaanse Alpen ligt het Lago Maggiore.
Een van de karakteristieke stadjes is Baveno (Vb, Piemonte), dat beroemd is om zijn kostbare roze graniet dat in verschillende gebouwen over de hele wereld werd gebruikt: de Ark van de vrede en de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan, de zuilen van het operahuis van Parijs, …
De stad Milaan (modehoofdstad) ligt 80 km ten zuiden, Brussel 870 km ten noorden.
Baveno is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein (Stresa) en het  vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is Milano Malpensa (45 km).

Adres en Route naar het hotel:

Lido Palace Hotel Baveno
SS Sempione, 30
I-28831 Baveno (VB)
www.lidopalace.it
E-mail: info@lidopalace.com
Phone: +39 0323 92.44.44
Fax: +39 0323 92.47.44
Contactpersoon: Paolo D’Amico
Auto
S.S 33 Sempione
Snelweg A26 – UItrit  Gravellona Toce – Baveno

Vliegtuig
Milano Malpensa – 45 km
Milano Linate – 90 km
Trein
Lijn Cisalpina Milano/Genève – Stazione Stresa/Baveno

Route
Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania, Baveno. Net voorbij Baveno, op de weg naar Stresa, ligt het Lido Palace Hotel aan je rechter hand.

Reserveringen:

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Lin. Neem niet rechtstreeks contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Inschrijvingen zijn gestart. Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummersd te sturen naar Lin  via info@tangolaluna.be
Tel. +32/ (0) 476 732 709

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangolaluna.be of neem contact op via 03 236 35 33 of 0476 732 709.

Engelse versie van deze pagina.