Viv & Erik

Viv

Zo’n 10 jaar geleden had ik nog nooit gehoord van Argentijnse tango laat staan de muziek beluisterd maar samen met mijn man heb ik via via een initiatie les gevolgd en ik vond het maar niets.
Te moeilijk en de muziek verschrikkelijk en toch hebben we ons ingeschreven om 1 reeks te volgen.
Ik dacht 10 lessen en klaar maar na les 3 was ik verkocht.
Na vele lessen en workshops dans ik nog steeds met veel plezier.

Erik

Als ik één ding niet was, dan was het een danser. Jazeker, ik had in mijn jeugd wel allerlei dansjes geleerd, van wals tot foxtrot, van swing tot rock. Ik heb zelfs lange tijd salsalessen gevolgd. Maar een danser was ik nooit.
En toen kwam ik via via terecht bij tango, en bij La Luna. De intimiteit van de zaal, de zachtheid van de bewegingen, de gemoedelijke en spontane sfeer… het contrast met eerdere danservaringen was groot.
Nu, meer dan 10 jaar later, is dàt voor mij nog altijd de kern van het tangodansen: de zachtheid van de omarming, het samenzijn in de dans, het telkens weer spontaan laten ontstaan van een gedeeld moment, zonder pasjes één na één af te stappen…
In mijn lesgeven staan deze begrippen dan ook centraal, aangevuld met een analytische en onderbouwende insteek. Vanuit de muziek en de beleving, via de techniek, naar de omarming en de dans. Telkens weer.